Статистиката доказва: повечето хора прекарват в седнало положение повече от

...
 Статистиката доказва: повечето хора прекарват в седнало положение повече от
Коментари Харесай

Работа на бюро: пет основни риска за здравето

 Статистиката потвърждава: множеството хора прекарват в седнало състояние повече от 10 часа дневно.

Сутринта – пътешестване до офиса с автомобил, денем – работа на бюро, вечер – диван и тв приемник.

Експертите бият паника – слабоподвижният метод на живот, който води голяма част от популацията, го тласка към съществени заболявания и стремглаво надебеляване.

Петте съществени рискове, които таи в себе си влиятелната работа в офис:

1. Влошаване на кръвообращението
Често пренебрегваме следствията от седенето, а очевидният резултат е утежняване на кръвообращението. При седяща работа то се забавя.

Това може да предизвика струпване на кръв в краката и стъпалата, което на собствен ред подготвя към разширени вени, подути стъпала и даже тромбоза.

2. Риск от развиване на сърдечно-съдови заболявания Скорошно проучване сподели, че тези, които прекарват повече от 23 часа седмично в седящо състояние, се излагат на висок риск от заболяване на сърцето.

Освен това в умерено положение организмът използва по-малко мазнини. Като резултат се покачват кръвното налягане и равнището на холестерола.

3. Захарен диабет
Хората с лимитирани благоприятни условия, а също тези, които непринудено избират обездвижения метод на живот, са склонни към захарен диабет.

Намаляването на мускулната маса и мощ може да докара до намаление на чувствителността към инсулина – това е един от тревожните знаци за развиването на рисковото заболяване.

4. Заплаха от рак на червата
Продължителното престояване в една поза може да предизвика застой на кръвта в дребния таз, което поражда увеличение на растежа на раковите кафези.5. Депресия

Седящият метод на работа може да повлияе освен на физическото положение, само че и на душeвността. Непрекъснатото стоене пред компютъра води до струпване на стрес, под паника офанзиви и повишение на равнището на тревога.

Задължително прибавете към ежедневния си живот мотиви за повече придвижване. Правете повече почивки в офиса, по време на обедната отмора излизайте и на открито.

Пролетта е чудесно време да бъдете навън. Възползвайте се от по-дългия ден. Намерете време за постоянни разходки, упражняване на йога, планинарство.

Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР